itemkop

Het bruisende Westland staat bekend om zijn tuinbouw, bloementeelt en kassen. Het gebied is groot geworden door de kassenbouw en draagt zijn bijnaam 'De Glazen Stad' dan ook met trots.

Westland : rijk aan kassen en water
Kaart

Het Westland is echter niet alleen maar een belangrijk tuinbouwgebied; feitelijk ligt het ook in wat het deltagebied van Nederland genoemd zou kunnen worden. Ons land wordt steeds natter. En daarom zullen op sommige locaties kassen moeten verdwijnen om zo ruimte te geven aan water, dat ook rijkelijk aanwezig is in het gebied. Een van die locaties ligt schuin tegenover bloemveiling Flora Holland, vlak bij het centrum van Naaldwijk.

Dorp in een stads jasje

Het bruisende Westland staat bekend om zijn tuinbouw, bloementeelt en kassen. Het gebied is groot geworden door de kassenbouw en draagt zijn bijnaam 'De Glazen Stad' dan ook met trots.

Naaldwijk is met zijn bijna 19.000 inwoners één van de grootste van de 11 dorpen die samen het Westland vormen. Het ruim 800 jaar oude dorp is mede door zijn ligging uitgegroeid tot de kern van het gebied. De nabijheid van enkele belangrijke provinciale wegen met directe aansluiting op de A20 en de A4 is een belangrijke bedrijfseconomische factor. Zo is de grootste bloemenveiling ter wereld, Flora Holland, hier gevestigd. Het strand ligt op zo`n 15 autominuten en zowel Rotterdam als Den Haag zijn hiervandaan prima te bereiken. Al heeft u de grote steden voor de dagelijkse boodschappen zeker niet nodig; u kunt in Naaldwijk voor bijna alles wel terecht.

Het gezellige dorp kent vele stadse voorzieningen, zoals het moderne overdekte winkelcentrum 'De Tuinen' en, aan de rand van het dorp, de Woonboulevard. Er zijn een paar grote supermarkten in de dorpskern en elke woensdag is er markt op het Wilhelminaplein. Ook op recreatief gebied heeft Naaldwijk legio mogelijkheden; zo doet Westlandtheater 'De Naald' dienst als theater en bioscoop. Er is ruime keuze in scholen, zowel voor het basisonderwijs als het vervolgonderwijs. Ook voorzieningen op medisch gebied zijn aanwezig in de vorm van het 'Behandelcentrum Westland', dat onderdeel uitmaakt van de Reinier de Graaf Groep.

Het hoge voorzieningenniveau brengt levendigheid en dynamiek met zich mee. Desondanks is het gemoedelijke 'ons-kent-ons' karakter, zo typerend voor alle pittoreske dorpskernen in het Westland, behouden gebleven.